Ervaringsverhaal: Geduld

Op 07-09-2021 mocht Senna de moeders van Mirte en Melle bij staan. Het eerste telefoontje kwam om 01:00 en om 04:00 de volgende. De mama’s wisselden elkaar mooi af. Tijdens de eerste visite treft ze de moeders in hun kracht. Op een fitnessbal of met een kruik in de rug worden de weeën knap weg gezucht. Senna drinkt een kopje koffie en een kopje thee en observeert de weeën. Soms is het makkelijk om vast te stellen dat de bevalling is gestart door de hoeveelheid ontsluiting die er is. Soms is de start van een bevalling niet altijd duidelijk en zal de tijd dit uit moeten wijzen.

Bij beide dames komt Senna na een paar uur terug. De ene bevalling lijkt goed door te zetten, het is erg heftig en de barende wil graag iets voor de pijn. Ze gaan voor een ruggenprik. Echter zet deze bevalling zich snel door en net voordat de ruggenprik gezet wordt is er volledige ontsluiting! De ruggenprik is niet meer gelukt maar na een snelle persfase mogen de ouders hun dochter Mirte in hun armen sluiten. Er zijn tranen van ontlading.

Terug bij de andere barende blijken de weeën wat wisselend. De aanloop duurt wat langer. Senna geeft advies aan de ouders om deze fase zo goed mogelijk door te komen en waar mogelijk rust te pakken. In de middag komt ze terug. Er is inmiddels 3 cm ontsluiting maar de weeën mogen nog wat krachtiger worden. Tijdens het inwendig onderzoek breken de vliezen. 1,5 uur later blijkt de bevalling duidelijk goed door te zetten, mooi! De aanstaande ouders hadden in hun bevalplan de wens staan voor een badbevalling. Besloten werd om poliklinisch te gaan en aldaar het bad te laten vollopen. Het bad heeft een zeer positief effect. De barende kan haar ontspanning weer terugpakken in de wervelwind van weeën en tussendoor haar rust vinden. Intussen draagt Senna de dienst over aan Meike. Al snel daarna blijkt er sprake van volledige ontsluiting. Net als de rest van de bevalling wordt ook bij het persen het geduld erg op de proef gesteld. Maar deze krachtige barende zet knap door en na 1 uur en 20 min wordt zoon Melle geboren van 4215 gram.

Welkom Mirte! Welkom Melle!

Meer verhalen:

Ervaringsverhaal: Verloskundige in opleiding

Bellen mag ALTIJD

Ervaringsverhaal: Hands-off bevallling

Je geboortedag delen

Bevallen in bad of ….

Ervaringsverhaal: Mijn thuisbevalling

Lotusgeboorte

Deel dit verhaal

Neem gerust contact op

Voor afspraken, vragen en zorgen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Aanmelden, afspraken en vragen

Ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur

Bevallen, spoed en kraambedden

24 uur per dag

Neem gerust contact op

Voor afspraken, vragen en zorgen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Aanmelden, afspraken en vragen

Ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur

Bevallen, spoed en kraambedden

24 uur per dag