Miskraam

Wanneer je tijdens de zwangerschap bloed verliest is dat vaak enorm schrikken. Bij de helft van de vrouwen die bloedverlies hebben voor 16 weken zwangerschap houdt het bloedverlies na enkele dagen op en gaat de zwangerschap normaal verder. Bij de andere helft blijft het bloedverlies bestaan en kan er sprake zijn van een miskraam.

Neem contact met ons op wanneer je bloedverlies hebt tijdens je zwangerschap zodat we de situatie kunnen bespreken en je verder kunnen begeleiden.

Een miskraam kan helaas ook worden vastgesteld tijdens een echo zodat dat je bloedverlies of andere tekenen hiervan hebt gehad. Het hartje is dan gestopt met kloppen. Dit noemen we een missed abortion.

Een miskraam betekent vaak een verdrietige periode. Hierbij bieden we ondersteuning en betrokkenheid. Tevens kunnen we in onze praktijk zelf een echo aanbieden om te kijken of de baarmoeder schoon is nadat een spontane miskraam heeft plaatsgevonden.

Meer informatie over een miskraam vind je in de folder ‘Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap en miskraam’.