Lieke van Melis - Verloskundige en echoscopiste

Ik heb gestudeerd aan de Academie voor Verloskunde in Maastricht. In 2012 ben ik afgestudeerd en heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt. Het was erg leuk om in de verschillende praktijken te werken met overal een andere populatie, verschillende culturen en gewoontes. Sinds 2016 werk ik weer in deze praktijk en is het fijn om een vaste werkplek te hebben. Wat ik fijn vind aan deze praktijk is dat je de zwangeren en partners goed leert kennen en een band met ze opbouwt. Hierdoor kunnen we onze zorg nog beter op de individue afstemmen en jullie op een prettige manier in het gehele proces begeleiden.

Zwangerschap en geboorte blijven mij verwonderen. Fantastisch dat ik zo dicht naast de mensen mag staan tijdens de meest speciale gebeurtenis in hun leven.
In 2015 ben ik zelf moeder geworden, waardoor ik voor mijn gevoel nog beter weet wat er zowel fysiek als mentaal met de zwangere, barende en kraamvrouw gebeurt. Een verrijking voor mijn vak maar bovenal een prachtige ervaring om moeder te mogen zijn.