Corona maatregelen op een rij

update: 24-12-2021

Op deze pagina geven we een up-to-date overzicht van de maatregelen die van kracht zijn in verband met de Corona-pandemie. Voor iedereen zijn deze maatregelen vervelend, maar zeker voor jullie in deze speciale periode in jullie leven. Ondanks de maatregelen zullen wij onze uiterste best doen zodat jullie de reis naar het ouderschap zo goed mogelijk kunnen doorlopen. Hebben jullie vragen, zijn er onduidelijkheden, ben je ongerust of wil je even je hart luchten. Wij staan graag voor jullie klaar!

We willen jullie vragen de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Houd, zoveel mogelijk, 1,5 meter afstand. Blijf thuis bij klachten en neem contact op met de praktijk. Mocht je in quarantaine moeten vanwege COVID-19 besmetting of contact met een COVID-19 besmet persoon neem ook dan contact op met de praktijk, ongeacht of je in de quarantaine periode een afspraak hebt of niet.
 • Je mag bij alle afspraken bij ons op de praktijk 1 persoon meenemen. Kinderen mogen gelukkig weer meekomen, maar tellen ook als 1 persoon.
 • Controles in de zwangerschap vinden plaats op de praktijk, waarbij de verloskundige de benodigde beschermende maatregelen zal treffen. Deze kunnen verschillen per controle.
 • Draag een mondkapje bij bezoek aan onze spreekuurlocaties.
 • Tijdens de bevalling mag er 1 persoon aanwezig zijn, dit kan je partner zijn of 1 andere begeleider. Dit geldt voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Bij binnenkomst en vertrek uit het ziekenhuis dienen alle personen een mondkapje te dragen.
 • Beval je thuis, dan mag er naast je partner in overleg met ons nog 1 extra persoon aanwezig zijn
 • Mocht je opgenomen worden in het ziekenhuis dan zijn er tijdens het bezoekuur van 18.00-20:00 uur maximaal één bezoeker welkom, kinderen t/m 12 jaar worden hierin niet meegeteld. Dit is exclusief de partner, deze mag standaard aanwezig zijn op de suite. Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.
  Het eigen gezin/kinderen mogen 1 keer per dag, buiten de bezoekregeling om, aanwezig zijn
 • De kraamvisites vinden plaats bij je thuis of telefonisch. Ook hierbij zal de verloskundige beschermende maatregelen dragen. Mogelijk dat deze verschillen per visite.
 • Er mag buiten het eigen gezin geen bezoek aanwezig zijn als de kraamverzorgster in huis is.
 • De nacontrole zal in overleg telefonisch dan wel fysiek plaats vinden.


Wel of geen prik tegen Corona?
Wanneer je als zwangere een uitnodiging krijgt om een Corona vaccinatie te halen kun je deze link gebruiken naar een informatiekaart die je kan helpen bij je beslissing om de prik wel of niet te halen.