Corona maatregelen op een rij

update: 01-04-2021

Op deze pagina geven we een up-to-date overzicht van de maatregelen die van kracht zijn in verband met de Corona-pandemie. Voor iedereen zijn deze maatregelen vervelend, maar zeker voor jullie in deze speciale periode in jullie leven. Ondanks de maatregelen zullen wij onze uiterste best doen zodat jullie de reis naar het ouderschap zo goed mogelijk kunnen doorlopen. Hebben jullie vragen, zijn er onduidelijkheden, ben je ongerust of wil je even je hart luchten. Wij staan graag voor jullie klaar!

We willen jullie vragen de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Houd, zoveel mogelijk, 1,5 meter afstand. Blijf thuis bij klachten en neem contact op met de praktijk. Mocht je in quarantaine moeten vanwege COVID-19 besmetting of contact met een COVID-19 besmet persoon neem ook dan contact op met de praktijk, ongeacht of je in de quarantaine periode een afspraak hebt of niet.
 • Kom alléén, behalve bij controles met echo en bespreken van de bevalling bij 31 weken. Bij deze controles mag je partner mee. Kinderen of andere personen mogen niet mee naar de controles.
 • Controles in de zwangerschap vinden plaats op de praktijk, waarbij de verloskundige de benodigde beschermende maatregelen zal treffen. Deze kunnen verschillen per controle.
 • Draag een mondkapje bij bezoek aan onze spreekuurlocaties.
 • Tijdens de bevalling mag enkel je partner aanwezig zijn. Dit geldt voor zowel een thuis bevalling als een poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Bij binnenkomst en vertrek uit het ziekenhuis dienen alle personen een mondkapje te dragen.
 • Mocht je opgenomen worden in het ziekenhuis dan is er tijdens het bezoekuur van 18.00-19:30 uur maximaal één bezoeker welkom. Dit is exclusief de partner, deze mag standaard aanwezig zijn op de suite. Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.
  Daarnaast is het na de bevalling toegestaan om één keer met het gehele eigen gezin samen te komen tijdens het bezoekuur, hieronder vallen partner en alle eigen kinderen.
 • De kraamvisites vinden plaats bij je thuis of telefonisch. Ook hierbij zal de verloskundige beschermende maatregelen dragen. Mogelijk dat deze verschillen per visite. Er mag buiten het eigen gezin maximaal één bezoeker aanwezig zijn. De 1,5 meter afstand blijft hierbij een voorwaarde. Als de verloskundige bij de kraamvrouw aanwezig is, vragen we het bezoek naar een andere ruimte te gaan.
 • De nacontrole zal telefonisch plaats vinden.
 • Avondklok vanaf 23-01-2021. Vanzelfsprekend leveren wij onze zorg 24 uur per dag. Kindjes houden zich niet aan een avondklok, ze komen gewoon als ze er klaar voor zijn! Om goed voorbereid te zijn mocht je na 21:00 op weg moeten voor medische hulp kun je een formulier invullen van de overheid.  Familieleden die eventueel op je andere kinderen komen passen hebben dit formulier ook nodig. Wij raden je aan om dit formulier en je ID klaar te leggen als je bijna uitgerekend bent! Klik hier voor directe verwijzing naar het formulier.