Hoe bereid je je voor?

Als een bevalling naar tevredenheid verloopt heeft dat op korte en lange termijn een positieve invloed op zowel moeder als kind. Het geeft vertrouwen in eigen kunnen, voor een volgende bevalling en het versterkt onder andere de band tussen moeder en kind. Een goede voorbereiding op je bevalling is daarom belangrijk.

Bevalhoudingen
Er zijn verschillende houdingen om in te bevallen. Je kunt verschillende houdingen aannemen tijdens de ontsluiting, maar ook tijdens de uitdrijving. Zo kun je denken aan: liggend op bed, op handen en knieën, zittend op een baarkruk, gehurkt etc. Verschillende houdingen gedurende de bevalling uitproberen, kan ontspannend werken en de indaling van de kindje bevorderen.

Belangrijke informatie over de bevalling (en houdingen) vind je in de folder ‘Voorbereiding op de bevalling’.

Het geboorteplan
Bij 27 weken bieden we je de mogelijkheid om een geboorteplan te maken. Indien je hiervan gebruik maakt kun je dit bij de volgende controle meenemen. Rond 30 weken zwangerschap staan we namelijk uitgebreid stil bij je bevalling. Hierbij komt onder andere aan bod wanneer je moet bellen, wat je kan verwachten, manieren van bevallen en manieren om met pijn om te gaan. Met het door jou en je partner opgestelde geboorteplan kunnen we specifieke wensen en verwachtingen bespreken.
We zullen ons best doen zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen, waarbij de medische conditie van moeder en kind doorslaggevend is.

Via deze link kun je je geboorteplan invullen. Selecteer onze praktijk en wij krijgen je plan via de mail binnen.